Samsung över förväntan

Samsung spådde under natten att det fjärde kvartalet kommer bli det femte i rad med vikande vinst, men guidningen i helhet var bättre än väntat och aktien steg med knappt 2 procent på Seoulbörsen efter att siffrorna presenterats.
Samsung över förväntan - samsung-700_binary_6977014.jpg

Minneschip- och smarttelefontillverkaren Samsung spår att vinsten för de sista tre månaderna av 2019 ska komma in på 7,1 biljoner sydkoreanska won (motsvarande 6,1 miljarder dollar), 34 procent sämre än samma period föregående år. Jämfört med Bloombergs analytikersnitt på 6,5 biljoner won var resultatet dock klart bättre.

Helårets rörelsevinst summeras därmed till en summa 53 procent lägre än 2018: 28 biljoner won. Under året har chippriserna gått tillbaka på grund av överutbud i en marknad som varit särskilt drabbad av den handelspolitiska fejden mellan USA och Kina, som kantats av tullar som bidragit till att dra ner efterfrågan på smarta telefoner.

Förväntningar om en snar återhämtning för chipmarknaden har dock bidragit till ett rejält kurslyft under året för Samsungs aktie. Kursen slutade 44 procent upp under 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.