Sandvik förvärvar mjukvarubolaget Postability

Verkstadsbolaget Sandvik har förvärvat Postability som är en global utvecklare av NC-mjukvara (numerisk kontroll) för efterbearbetning av CAM-data för Mastercam.
Sandvik förvärvar mjukvarubolaget Postability - sandvik

Bolaget beskrivs komplettera och stärka Sandviks erbjudande inom datorstödd tillverkning, CAM, enligt ett pressmeddelande.

”Förvärvet av Postability passar mycket väl med vårt strategiska fokus att växa inom digital tillverkning, och det är ett viktigt komplement till vårt erbjudande inom CAM-lösningar. Efterbearbetning har en betydande roll i CAM-processen, och möjliggör nya och innovativa lösningar inom automatiserad design för tillverkning”, säger Sandviks VD och koncernchef Stefan Widing.

Kanada-baserade Postability grundades 2008 och hade under förra året cirka 30 miljoner kronor i intäkter. Förvärvet får begränsad påverkan på Sandviks EBITA-marginal och vinst per aktie.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra detaljer kring köpeskillingen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco