SAS rasar efter att DNB slaktat riktkursen

Flygbolaget SAS rasar med 20% sedan norska storbanken DNB kapat riktkursen från 1 krona till 0,40 kronor.
SAS flyg
SAS-plan på Terminal 5 på Arlanda flygplats. Foto: Henrik Montgomery / TT

SAS är den sämst presterande aktien på Large cap-listan idag, med en nedgång på i skrivande stund 20%. Raset innebär också att årets uppgångar nu är raderade.

Bakom raset ligger en analys från norska DNB där riktkursen kapas från 1 krona till 0,40 ören. Samtidigt upprepas säljrekommendationen. Aktien handlas nu till kring 1,30 kronor. DNB ser ser därmed en betydande nedsida från nuvarande kursnivå.

I analysen menar DNB att en rekonstruktion av SAS ser ofrånkomlig ut om bolaget inte ska gå i konkurs.

Analysen är den sista i flertalet motgångar den senaste tiden. Som TT pekar ut drabbades bolaget nyligen av en strejk bland bagagehanterare på Köpenhamns flygplats och dessutom har bolaget valt att tidigarelägga sin kvartalsrapport, vilket kan tolkas som att bolaget snart kan komma med ett viktigt besked.

Vill du veta mer om dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du det på Affärsvärldens nylanserade sida Börsen idag.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco