SBB: ”Begränsade förfrågningar efter Fir Trees brev”

SBB har endast fått "ett mycket begränsat antal förfrågningar om förtydligande" från obligationsinnehavare efter att hedgefonden Fir Tree kritiserat fastighetsbolagets återköpserbjudande av hybridinstrument.
SBB: ”Begränsade förfrågningar efter Fir Trees brev” - SBB – SAMHÄLLSBYGGNADSBOLAGET
Foto: Johan Nilsson / TT

Det uppger finansdirektören Helena Lindahl i ett mejl till Bloomberg News.

”Till dessa och till andra obligationsinnehavare vill vi vara mycket tydliga och har utfärdat ett förtydligande via clearingsystemet”, skrev Lindahl.

Nyligen kritiserade Fir Tree återköpserbjudandet, som omfattar hybridinstrument och hybrida värdepapper för upp emot 600 miljoner euro.

Hedgefonden varnade för att långivare kan förlora sina rättigheter att ställa krav på SBB om de väljer att delta i erbjudandet.

Vidare anser Fir Tree att SBB verkar ägna sina knappa resurser till att bevara värdet på sina aktier, snarare än att fokusera på bolagets åtagande mot obligationsinnehavarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.