SBB-bud har fått en acceptans på drygt 300 000 aktier i Solon Eiendom

Fastighetsbolaget SBB:s bud att förvärva 5 miljoner aktier i norska Solon Eiendom har fått en acceptans på 304 719 aktier. Det visar det preliminära resultatet efter att budperioden löpt ut på fredagen, enligt ett pressmeddelande.
SBB:s Ilija Batljan.
SBB:s VD Ilija Batljan. Foto: SBB
SBB har erbjudit 40 norska kronor per Solon Eiendom-aktie. De övriga aktierna under erbjudandet kommer att säljas till SBB av Solon Eiendoms styrelsemedlemmar Simen Thorsen, Runar Vatne, Tore Aksel Voldberg och Øystein Landvik.

Efter att erbjudandet är slutfört kommer SBB att äga 8,9 miljoner aktier i Solon Eiendom, motsvarande 12,03 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

SBB aviserade sitt intåg i Solon Eiendom tidigare denna månad efter att ha sålt en fastighetsportfölj i Norge till bolaget i gengäld mot nyemitterade aktier. SBB har sagt att avsikten är att öka ägandet till 20 procent i Solon Eiendom i närtid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.