SBB miljardförvärvar 70% av hyresrättsbolaget Unobo

Fastighetsbolaget SBB har förvärvat 70% av aktierna i Riksbyggens hyresrättsbolag Unobo för 2 064 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ilija Batljan är vd för SBB
SBB:s VD Ilija Batljan.

Unobo äger idag 5 368 lägenheter i storstadsregioner och/eller universitetsorter med en total uthyrbar area på 372 000 kvadratmeter. De årliga hyresintäkterna uppgår till 432 miljoner kronor.

Bolaget har därutöver avtalat om förvärv av 628 nyproducerade lägenheter i fyra städer, samt ingått avsiktsförklaringar om förvärv av 500 nyproducerade hyresrätter i Storstockholm, Göteborg och Helsingborg.

”Vi ser väldigt mycket fram emot ett långsiktigt samarbete med Riksbyggen där Riksbyggens starka utvecklingskompetens och goda relationer med svenska kommuner kommer att borga för att Unobo blir en av de ledande renodlade bostadsaktörerna i Sverige”, säger Ilija Batljan, VD för SBB.

Tillträde är planerat i tredje kvartalet, förutsatt affären blir godkänd av Konkurrensverket.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.