SCA organiserar om

Pappers- och hygienföretaget SCA, som har 85 procent av försäljningen inom hygien, har fattat beslut om att påbörja en uppdelning av koncernorganisationen i två divisioner.

”För att ytterligare öka fokus på koncernens båda verksamheter har SCA beslutat att påbörja en uppdelning av koncernen i två divisioner, en Hygiendivision och en Skogsindustridivision. Vad gäller Skogsindustridivisionen kommer samtliga skogsindustriella verksamheter och den skogsmark som idag ägs av SCA sammanföras i en och samma division. Beslut har även tagits att investera i ökad kapacitet för massaproduktion inom skogsindustriverksamheten”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Genom investeringen ökar bolagets kapaciteten av massa vid fabriken i Timrå till 900.000 årston, från dagens 430.000 ton. Investeringen uppgår till 7,8 miljarder kronor under en treårsperiod.

”SCA är i dag ett globalt hygien- och skogsindustriföretag, där vi kontinuerligt vidareutvecklar respektive verksamhet. Den vidareutvecklade organisationen och investeringen i ökad massaproduktion säkerställer verksamheternas långsiktiga konkurrenskraft”, säger SCA:s vd Magnus Groth.

Skogsindustridivisionen kommer att innehålla samtliga skogsindustriella verksamheter samt all skogsmark som i dag ägs av SCA. Arbetet med denna sammanslagning kommer nu att påbörjas. Det finns betydande synergier mellan skogsindustrin och skogsmarksägandet, skriver bolaget.

”En sammanhållen skogsindustriverksamhet i en division tydliggör ytterligare värdeskapandet samt optimerar synergierna mellan skogsindustrin och skogsmarksägandet. Investeringen i Östrand kommer på sikt att öka omsättningen och konkurrenskraften samt ge en kostnadsposition i världsklass och högre marginal”, säger Magnus Groth.

En telefonkonferens hålls klockan 09.00 i dag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.