SCA:s samriskbolag kan ta in 4 miljarder vid börsnotering

Asaleo Cares börsintroduktion kan landa i mitten av det prisintervall som indikerats och sättas till 1,65 australiensiska dollar per aktie.

Som tidigare rapporterats ska pappers- och hygienföretaget SCA och dess australiensiska partner, Pacific Equity Partners (PEP), börsintroducera sitt samriskbolag i Australien, Asaleo Care.

Enligt Reuters källor med insyn kommer börsintroduktionen landa i mitten av det prisintervall som indikerats och sättas till 1,65 australiensiska dollar per aktie. Det skulle innebära att bolaget tar in motsvarande 617 miljoner amerikanska dollar, ungefär 4,16 miljarder kronor, genom introduktionen.

SCA äger i dag cirka 50 procent av Asaleo, men i samband med börsintroduktionen kommer bolagets ägande spädas ut och uppgå till cirka 33 procent efter ägarspridningen. Pacific Equity Partners ska gå ur sitt ägande helt och hållet, enligt Reuters.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.