Scandi Standard utser Jonas Tunestål till ny VD

Kycklingbolaget Scandi Standards styrelse har utsett Jonas Tunestål till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande. Han är för närvarande vd på KLS Ugglarps och Executive Vice President på Danish Crown.
Scandi Standards nuvarande tillförordnade vd Otto Drakenberg fortsätter i sin roll fram till att Jonas Tunestål tillträder under inledningen av nästa år. Han börjar senast den 1 maj.

”Jonas Tunestål är helt rätt person för att realisera Scandi Standards fulla potential på en marknad där efterfrågan på kyckling ökar på grund av smak-, hälso- och hållbarhetsfaktorer. Han har bevisat att han kan skapa långsiktig lönsamhet i snabbväxande företag och han är dessutom en mycket uppskattad ledare, vilket var två av aspekterna som var avgörande för vårt beslut. Jag vill också passa på att uttrycka min stora uppskattning för det gedigna och omfattande förbättringsarbete som vår tillförordnade VD Otto Drakenberg just nu genomför för att vända verksamheten” säger styrelseordförande Johan Bygge.

Scandi Standard vinstvarnade nyligen på grund av bland annat betydande prisökningar på många insatsvaror. Bolaget har även varit omskrivet i media flera gånger för dålig djurbehandling.