Scandics omsättning rasar

Scandic Hotels nettoomsättning under årets första kvartal sjönk cirka 18 procent till 3.344 miljoner kronor.

Det justerade ebitda-resultatet var ungefär -180 miljoner kronor (160). Dessutom belastas kvartalet med jämförelsestörande omstruktureringskostnader om cirka 190 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Scandics omsättning i jämförbara enheter steg 2 procent under januari/februari. Från slutet av februari började beläggningsgraden att falla till följd av utbredningen av coronaviruset och i mars sjönk omsättningen för jämförbara enheter med omkring 47 procent. Under den sista veckan i mars uppgick den genomsnittliga beläggningsnivån för Scandics hotell till omkring 10 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här