SD slår rekord

Sverigedemokraterna når sin största notering någonsin i SvD/Sifos senaste väljarbarometer och sett till året har partiet vuxit över sex procentenheter. Samtidigt har Socialdemokraterna tappat stort under 2015. Det framgår av Svenska Dagbladet

Socialdemokraterna fick 26,0 procent i den senaste mätningen, Moderaterna 22,1 procent och Sverigedemokraterna 19,0 procent.

Vänsterpartiet fick 7,8 procent och ligger därmed högre än Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet som alla landade kring 6 procent. Kristdemokraterna skulle med 3,5 procent av rösterna hamna under riksdagsspärren om det var val i dag.

Mätningen genomfördes 7-17 december och drygt 1.900 personer tillfrågades.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.