SEB ser 45 procent potential i gamblingbolaget

SEB har publicerat en analys inför spelbolagets kvartalsrapport den 6 november. Banken ser en kurspotential motsvarande 45 procent i aktien.

SEB har publicerat en köpanalys daterad 23 oktoboer för det norska gamblingbolaget Gaming Innovation Group (GIG) inför niomånadersrapporten som presenteras den 6 november. Banken bedömer att GIG:s guidning för helåret 2018 för såväl omsättning som rörelseresultat är inom räckhåll, efter den sänkta prognosen i halvårsrapporten. Nyhetsflödet bedöms som starkt under och efter tredje kvartalet men uppges ha en begränsad effekt på vinsten under innevarande år.

Efter kvartalets utgång tecknade GIG en avsiktsförklaring med hotell- och restaurangkedjan Hard Rock International angående bolagets nyligen lanserade sportbok. SEB har inte justerat prognoserna för den potentiella affären och inväntar tills parterna har tecknat ett formellt leveransavtal.

Banken pekar vidare på att sentimentet i hela sektorn har varit svagt sedan i april på grund av tuffare regleringsåtgärder i Storbritannien och omregleringen av den svenska marknaden som träder i kraft i januari 2019. Riktkursen uppges oförändrad till 4 norska kronor, motsvarande en kurspotential på 45 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.