Securitas i blåsväder efter misstänkt mutskandal

En misstänkt mutskandal har uppdagats inom säkerhetsbolaget Securitas. Detta sedan två högt uppsatta chefer arrangerat en Londonresa åt två anställda inom Malmö Stad som haft en rådgivande roll i upphandlingen av vunnet Securitas-avtal i staden. Det rapporterar Dagens Industri, Di.
Securitas i blåsväder efter misstänkt mutskandal - securitas-700_binary_6947170.jpg
I fjol tilldelades Securitas ett stort uppdrag i Malmö, där bolaget i upplevt otrygga delar av staden skulle placera ut väktare. Avtalet var värt cirka 20 miljoner kronor, med en löptid på fyra år.

Enligt källor till Di föranleddes överenskommelsen av misstänkta mutor till två kommunanställda som haft en rådgivande roll i upphandlingen. De anställda har sedan valt att mörka resan de bjöds på av Securitas.

“De har fått ett direkt nej till att åka, men åkte ändå. När detta uppdagades så har de nekat till att ha rest för att sedan ändra sin utsaga”, säger Malmö kommuns enhetschef Ulf Nilsson, som även bekräftar att ärendet polisanmälts.

Avtalet med Securitas gäller fortfarande, men Nilsson menar att situationen just nu undersöks. I fredags meddelade Securitas att man varslat två anställda om uppsägning, efter att uppgifterna först publicerats av SVT.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.