Securitas köper danskt brandsäkerhetsföretag

Securitas köper danska brandsäkerhetsföretaget Dansk Brandteknik för cirka 149 miljoner kronor på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.
Securitas
.
Enligt Securitas stärker köpet dess erbjudande inom säkerhetslösningar markant i Danmark. Det är också i linje med koncernstrategin om att dubbla försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet till 2023.

Dansk Brandteknik har 40 medarbetare och cirka 7 500 företagskunder, främst små och medelstora. Bolaget omsatte drygt 81 miljoner kronor förra året varav 70 procent var genom månatligt återkommande intäkter.

Förvärvet medför kostnader på sex miljoner kronor för Securitas (att redovisas under 2021 och 2022) men förväntas också bidra till vinsten per aktie redan från och med i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco