Serieförvärvaren Storskogen överväger börsnotering – siktar på europeisk expansion

Den förvärvsdrivna bolagsgruppen Storskogen överväger en notering på Stockholmsbörsen, för att finansiera en fortsatt förvärvsresa i Europa. Det rapporterar Bloomberg News.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Utöver den potentiella börsnoteringen tar Storskogen för närvarande in 2 miljarder kronor från privata investerare, i en kapitalrunda som värderar bolaget till 33 miljarder kronor. Bland ägarna i bolaget finns H&Ms styrelseordförande Karl-Johan Persson och Peter Wallenberg.

I årets första kvartal ökade Storskogen försäljningen med 40 procent till 2,9 miljarder kronor och rörelseresultatet med 60 procent till 232 miljoner kronor. Vidare har serieförvärvaren under de senaste sex månaderna köpt 50 bolag och påbörjat sin expansion utanför de nordiska länderna, med förvärv i Storbritannien och Schweiz.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets