SHB: Loomis är för billigt att motstå

Kontanthanteringsbolaget Loomis bedöms vid detta laget vara för billigt för att motstå efter svag kursutveckling och låg värdering. Detta tillsammans med en återinrättad utdelning och en omställning mot digitala betalningstjänster bådar gott, skriver Handelsbanken i en analys.
Loomis
Loomis är stora inom värdetransport men också mer avancerade kontanthanteringstjänster så som uppräkning, kvalitetskontroll, förvaring och paketering av sedlar och mynt. En dryg femtedel av intäkterna kommer från logistiken runt uttagsautomater. Koncernen sysselsätter mer än 25 000 anställda.
I analysen höjer banken rekommendationen till köp från tidigare behåll medan riktkursen skruvas upp från 245 till 255 kronor per aktie.

Bolaget presenterade sin kvartalsrapport igår där intäktsmålet för 2021 bland annat slopades. Konsensusestimaten var dock redan lägre än målet varav SHB ej ser särskilt allvarligt på det.

Loomis handlas idag på p/e 9,2 på 2021 års prognoser och förväntas ha en direktavkastning på 3 till 6% för 2020-2021. Den nya satsningen mot den digitala betalningstjänsten bör ge effekt på marginaler och resultat under kommande år.

Bolaget handlas idag upp cirka 2,8%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.