Simon Blecher: Mest imponerad av dessa bolag

Simon Blecher, förvaltare av Carnegies Sverigefond, har nyligen träffat bolagsledningarna i hälften av fondens portföljbolag och det är särskilt en trio som har gjort avtryck.

“Mest imponerade är vi av Dometic, Epiroc och Volvo som trots fallande organisk tillväxt respektive svaga order levererar höga marginaler”, skriver han i ett månadsbrev.

I ett allmänt börsutvecklingsresonemang betecknar han vinsthemtagningar och inflation som de första hoten mot en god utveckling.

“Flera av våra lågt skuldsatta bolag – Atrium, Holmen och Skanska för att nämna några – har därtill mycket realtillgångar i kombination med låg skuldsättning. Förhoppningsvis utmärkt om inflationen slår till”, skriver han.

I månadsbrevet konstaterar han även att SKF och Volvo nu i princip befinner sig på samma kursnivåer som sommaren 2018, “trots lysande rapporter”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.