Sintercast satte nytt serieproduktionsrekord under andra kvartalet

Processtyrningsbolaget Sintercasts serieproduktion under det andra kvartalet uppgick till 3,6 miljoner motorekvivalenter, vilket är ett nytt kvartalsrekord. Det framgår av ett pressmeddelande.
sintercast
Utfallet motsvarar en ökning på 13 % jämfört med samma period i fjol.

Det tidigare rekordet var på 3,5 miljoner motorekvivalenter från det tredje kvartalet 2019.

”Det andra kvartalet gynnades av stark produktion vid Tupys gjuterier i Brasilien och Mexiko, samt av en ökande produktion vid Scania-gjuteriet i Sverige av den nya motorn på 13 liter för tunga fordon inom Traton-koncernen. I juni växte produktion uppräknad till helårstakt till 3,9 miljoner motorekvivalenter, vilket tangerar det högsta månadsutfallet någonsin, satt i september 2019”, skriver Sintercast.

Sammantaget har detta inneburit att intäkterna ökat med 7 % till 56 miljoner under det första halvåret, jämfört med samma period 2021.

”Tack vare en stort uppdämd efterfrågan, nya tillkommande produktionsprogram och med förbättringar i leveranskedjorna, har vi uppnått produktionsrekord i det första och det andra kvartalet, vilket ger en stark grund inför det andra halvåret. Vi förväntar oss att dessa samma faktorer fortsätter att driva vår tillväxt till att nå milstolpen på fyra miljoner motorekvivalenter, uppräknat till årstakt under det andra halvåret och att fortsätta marschen mot milstolpen på fem miljoner motorekvivalenter under en månad under 2024”, kommenterar vd Steve Dawson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets