Sjöstedt hotar med misstroendeförklaring mot Nordmark

Vänsterpartiet hotar med misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark om hon inte backar från "kaosprivatiseringen" av Arbetsförmedlingen.

Det sade partiledaren Jonas Sjöstedt på torsdagen, enligt ett pressmeddelande.

“Det här är ett experiment som marknadsfundamentalisterna i Centerpartiet drivit igenom. Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraterna och Stefan Löfven vikt ner sig fullständigt i den här frågan”, säger han.

Partiledaren hänvisar till att Arbetsförmedlingen redan drabbats av nedskärningar och att kommunernas kostnader för ekonomiskt bistånd (tidigare kallat socialbidrag) ökat kraftigt.

Vänsterpartiet ställer upp fem krav: inget LOV-krav, mer resurser 2020, finnas i hela landet, säkra stöd för funktionsnedsatta och utred färdigt först.

“Regeringen har nu två veckor på sig att meddela hur de kommer att uppfylla dessa krav. Om de inte går oss till mötes inom den tiden kommer Vänsterpartiet att agera för att riksdagen fattar beslut om misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark”, enligt Sjöstedt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här