Slack vill ta in upp till 1,9 miljarder i direktlistningsförfarande

Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 197 miljoner dollar i ett direktlistningsförfarande senare i vår.

Slack, som väntas bli nästa techbolag att gå till börsen under 2019, uppgav i april att bolaget siktade på att ta in 100 miljoner dollar. Nu höjs ribban till nära 200 miljoner dollar, framgår av listningsprospekt som lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC.

De bolag i techsektorn som gått till börsen hittills i år; bland annat Uber, Lyft och Pinterest, har haft varierande framgång. Olikt samtliga dessa börslistningar kommer Slack att genomföra en så kallad direktlistning, något som även svenska Spotify gjorde i fjol. Förfarandet innebär att det är marknaden, inte investmentbankirer, som bestämmer värdet på aktierna.

Den senaste i raden av techaktier kommer gå under ticker-symbolen WORK – för att symbolisera Slacks främsta användningsområdet som en chattjänst för medarbetarkommunikation.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här