Sleep Cycle siktar på Stockholmsbörsen

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle, som har en global marknadsandel på mer än 50% inom sitt segment, siktar på en notering på Nasdaq Stockholm och tänker genomföra en nyemission i samband med erbjudandet.
Sleep Cycle
Foto: Sleep Cycle

Sleep Cycle grundades 2009 med målsättningen att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt, uppges det. 2015 lanserade bolaget sin ljudbaserade applikation för sömnanalys och ändrade affärsmodellen till en prenumerationsbaserad modell.

Prenumerationerna till applikationen säljs genom Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery och bolagets hemsida. Sleep Cycle erbjuder både en gratis-version och en premium-version.

Sömnanalysbolaget omsatte 159,4 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020, en ökning med 30% på årsbasis. Rörelseresultatet löd 56,2 miljoner kronor. Per 31 mars 2021 hade Sleep Cycle 2,1 miljoner månatliga aktiva användare, varav 820 tusen prenumeranter.

Erbjudandet förväntas bestå av nyemitterade och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av säljande aktieägare. Pengarna från nyemissionen ska gå till tillväxtinitiativ så som marknadsföring, nya distributionskanaler och expansion av produktutbudet till närliggande marknader.

Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB har åtagit sig att agera cornerstoneinvesterare. De har för avsikt att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco