Slopade köpråd i coronatider

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen.

Börsplus reviderar alla viktiga estimat och omprövar tidigare slutsats om aktierna.

Resurs

Resurs-aktien är intressant nu om den krisvärderas på nyemissionsoro eller liknande. Det kan finnas en uppstuds kvar från nuvarande kurser givet att detta undviks och Resurs ser ut att betala utdelning nästa år igen, eller rentav till hösten.

Men de långsiktiga följderna av krisen kan bli svåra. Börsplus räknar med att tillväxten faller ned mot vanlig banknivå/BNP-nivå vilket sänker vinsterna rätt mycket i det marginalstarka Resurs. Till p/e 8 på det som då blir en normalvinst ser är aktien rimligt värderad givet riskerna. Rådet blir neutralt. Läs mer här.

Lindab

Lindab är ett cykliskt bolag. Utvecklingen de senaste åren har dock varit stark och att styrelsen ändå väljer att bibehålla samma utdelningsnivå som ifjol andas optimism. Osäkerheten på kort sikt är däremot stor. Uppsidan i aktien kompenserar inte full ut för de risken som finns. Börsplus intar en neutral hållning. Läs mer här.

Fagerhult

Tesen bakom Börsplus köpråd föll egentligen bort redan efter bokslutet som visade en negativ utveckling i siffrorna. På grund av den stora skulden har värderingen i termer av exempelvis EV/Ebit inte fallit så mycket som aktiekurskurvan indikerar. Det finns en viss risk att Fagerhult tappar något av sin premiumvärdering. Börsplus slår om från köp till sälj. Läs mer här.

Lammhults

Lammhults kommer påverkas negativt av de lägre efterfrågan kortsiktigt. Osäkerheten är hög.

I Börsplus senaste analys i höstas skrevs ”I den negativa vågskålen finns den ständiga oron kring konjunkturen samt att enskilda projekt kan få stor inverkan. Vi tror att man även ska äga aktien och syna bokslutet för 2019. Vi behåller alltså vårt tidigare köpråd även om vi inte är lika positiva på längre sikt.”

Även om Börsplus räknar med att försäljning och marginaler återhämtas kommande år så är uppsidan inte superattraktiv. Rådet blir neutralt. Läs mer här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.