Smyckeskedja lyfter i förhandeln

USA-börserna ser på torsdagen ut att fortsätta uppåt i öppningen när optimismen om ett handelsavtal mellan USA och Kina ligger kvar.

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp med 0,3 procent och det gällde också terminerna för det bredare S&P 500 och för Nasdaq 100.

På onsdagen uppgav källor för Bloomberg News att parterna fortsatt rör sig framåt mot ett fas ett-avtal och att USA:s förhandlare förväntar sig att ett avtal med Kina skulle kunna avslutas före USA:s planerade tullhöjning den 15 december. På torsdagsmorgonen sade en talesperson för Kinas handelsdepartement att Kina och USA är i nära kontakt med varandra avseende handelsfrågorna. Om ett avtal nås ska tullar tas bort i linje med detta avtal.

USA-statistik före öppningen visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen minskade mer än väntat i oktober. Siffror visade också att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA var lägre än analytiker räknat med, enligt Bloomberg News. Statistiken fick ingen direkt marknadspåverkan. Dollarn var inför börsöppningen marginellt svagare mot euron och USA-räntorna hade gått upp lite i linje med resten av världen.

I Asien steg flertalet av börserna på torsdagen. I Europa noterades börserna lite blandat, med samlingsindexet Stoxx 600 på plus men lätt nedåt på börserna i London och Frankfurt.

Oljepriserna låg lätt uppåt på torsdagseftermiddagen efter att ha rusat dagen före. Opec+ och Opec håller möte i Wien under torsdagen och fredagen.

Smyckeskedjan Signet höjer helårsprognosen och redovisade bättre siffror än väntat för tredje kvartalet. Aktien klättrade nära 8 procent i den amerikanska förhandeln.

Juveleraren Tiffanys vinst var i stället sämre än väntat och aktien backade något.

Lågprisvaruhuskedjan Dollar General steg 2,8 procent i förhandeln efter att rapportsiffrorna var bättre än analytikerestimaten samtidigt som helårsprognosen höjdes.

På torsdagens fortsatta makroagenda finns industriorder klockan 16.00.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här