Société Générale presenterar nya finansiella mål

Société Générale lämnar prognoser och presenterar nya finansiella mål fram till år 2016, rapporterar Dow Jones Newswires.

Den franska banken förväntar sig en årlig intäktstillväxt om 3 procent fram till 2016, då avkastningen på eget kapital ska överstiga 10 procent och vinsten per aktie ska vara 6 euro.

Vidare har banken som mål att höja utdelningsgraden till 40 procent under 2014 för att sedan höja den ytterligare till 50 procent under 2015-2016.

Société Générales ryska verksamhet uppges vara en av dess främsta drivkrafter för tillväxt. I genomsnitt ska intäkterna där växa med 7 procent fram till 2016 då avkastningen på eget kapital väntas uppgå till 14 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Kreditkortsval