Söder Sportfiske ökar omsättningen men minskar nettoresultatet

Söder Sportfiske, som säljer sportfiskeprodukter genom främst e-handel, redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Resultatet tyngs av noteringskostnader. Styrelsen föreslår ingen utdelning. Säsongsmässigt är kvartalet svagt.
Sportfiske
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT
Omsättningen steg 12,0% till 41,1 miljoner kronor (36,7). Den organiska tillväxten var 2,9% (68,5). Bruttomarginalen uppgick till 39,8% (42,5).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -1,7 miljoner kronor (2,4). Justerat rörelseresultat blev -2,7 miljoner kronor (2,2). Resultatet efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-1,7). Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor.

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,3 miljoner kronor (-0,8).

”Det säsongsmässigt lilla fjärde kvartalet bjöd på ett utmanande marknadsläge där pandemieffekter och tidigare isläggning jämfört med Q4 2020 dämpade efterfrågan”, skriver VD Viktor Gullbrand i rapporten. Utvecklingen för det andra halvåret var i linje med förväntan, uppger han vidare.

”Vi ser fortsatt en bred tillväxt i Europa med Tyskland som draglok. Den svenska försäljningen var i kvartalet tydligt märkt av lägre efterfrågan och den organiska tillväxten var -4,1% där den fysiska butiken var mest påverkad.”

Han avslutar sitt vd-ord med följande.

”När vi blickar framåt så är Q1 2022 det sista kvartalet vi tillåter oss att tala om tuffa jämförelsetal i spåren av pandemin där vi möter 72,2% tillväxt från Q1 2021. Vår ambition är ändå tydlig, att inleda året med tillväxt och fortsätta bygga på det starka momentum vi har i vår utlandsaffär samt att få utväxling på de investeringar vi gjort under 2021.”

Söder Sportfiske, Mkr Q4-2021 Q4-2020 Förändring
Nettoomsättning 41,1 36,7 12,0%
EBITDA, justerat -1,7 2,4
EBITDA-marginal, justerad 6,5%
Rörelseresultat, justerat -2,7 2,2
Rörelsemarginal, justerad 6,0%
Nettoresultat -2,4 -1,7
Resultat per aktie, kronor -0,29
Kassaflöde från löpande verksamhet -6,3 -0,8
Utdelning per aktie, kronor 0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco