Soros dumpar Amazon – här investerar han istället

Finansmannen George Soros stuvar om i portföljen. Bland annat petar miljardären e-handelsgiganten Amazon.

Det vore fel att säga att miljardären George Soros hedgefond Soros Fond Management har legat på latsidan det första kvartalet 2017. Totalt gjorde fonden 150 köp, det visar dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC, skriver Market Watch.

De största köpen gjordes i Snap, SBA Communications och Lam Research. Investeringen i Snap, som nyligen börsnoterades, kostade Soros 311 miljoner kronor och gav fonden 1,7 miljoner aktier.

Bolag har under perioden också fått lämna portföljen. Travelport och Kohl’s var de största innehaven som försvann, följt av Amazon. Totalt gjorde Soros-fonden sig av med 94 bolag.

Av bolagen som blev kvar ökade man i 36. Bland annat investerade Soros mer i Facebook och Mondelez.

George Soros största innehav den 31 mars var Facebook, Liberty Broadband och Adecoagro.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här