Soros tror att Trump misslyckas som president

Den kända finansmannen George Soros tror inte att Donald Trump kommer att lyckas som president för USA. "Trump står för ett regerande som är motsatsen till ett öppet samhälle", det säger han under Världsekonomiskt Forum i Davos, enligt SvD.

Donald Trump kommer att misslyckas som president. Det säger sig finansmannen Geoge Soros vara övertygad om, men han är också ärlig med att säga att han vill att Trump ska misslyckas. Soros hävdar att Trumps idéer är motsägelsefulla.

– Jag har beskrivit honom som en skojare, bedragare och bondfångare. Och en möjlig diktator. Men han är bara en möjlig diktator. Trump skulle vara en diktator om han kunde komma undan med det. Men det kommer han inte att klara, säger Soros, enligt SvD.

LÄS MER: Wallenberg: Trump är inte politikerDonald Trump, brexit och Kinas president Xi Jinpings starka tal för frihandel präglade årets Davosmöte, enligt Investors ordförande Jacob Wallenberg. “Det är en osäkerhetsfaktor att han inte är en politiker”, säger han om Trump.

Soros tror också att Trump kommer att möta motstånd från kongressen och konstitutionen. Men poängterar att det är omöjligt att förutse hur Donald Trump faktiskt kommer att agera som president.

Marknaderna har hittills reagerat positivt på valet av Donald Trump till president. George Soros tror att det blir kortvarigt.

– Osäkerheten är på toppnivå och osäkerhet är långsiktiga investeringars fiende. Jag tror inte att det kommer att gå särskilt bra för marknaderna. När verkligheten tränger på är det den som kommer att ta överhanden, säger George Soros.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här