Spacex får ny mångmiljardvärdering

Spacex, som grundats av serieentreprenören Elon Musk, planerar att ta in en miljard dollar till en värdering på 44 miljarder dollar. Det framgår av dokument som CNBC tagit del av.
Spacex får ny mångmiljardvärdering - elon-musk-900
Elon Musk. Foto: Susan Walsh/TT

Spacex planerar att ta in en miljard dollar till en värdering på 44 miljarder dollar. Det framgår av dokument som CNBC tagit del av.

Det skulle då bli Series N. Pengarna som tas in öronmärks för utveckling av satellittjänsten Starlink samt genomförande av testflygningar av Starship och SuperHeavy.

Spacex har uppgett till investerare att den adresserbara marknaden för Starlink är totalt 1 000 miljarder dollar. Starlink kan erbjuda satellitbredband till alla platser på jorden, vilket inbegriper båtar till sjöss och flygplan i luften. Bolaget väntar sig att intäkter kommer börja genereras från detta affärsben i år.

Företaget har också ambitioner att använda Starship för långa resor mellan platser på jorden, då långflygningar kan ske på under en timme.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.