Spacex planerar ny kapitalanskaffning nästa månad

Rymdföretaget Spacex planerar att ta in nytt kapital i december till en värdering av cirka 150 miljarder dollar, motsvarande 1 564 miljarder kronor.
Spacex planerar ny kapitalanskaffning nästa månad - SpaceX Starship Launch
SpaceX:s megaraket Starship skjuts iväg för en testflygning från Starbase i Boca Chica, Texas, lördagen den 18 november 2023. Foto: Eric Gay/AP

Det rapporterar den amerikanska tidningen New York Post med hänvisning till källor.

Det är samma värdering som Spacex erhöll när bolaget tog in 750 miljoner dollar i somras.

Värderingen har snabbt ökat för bolaget, från 125 miljarder dollar i maj 2022, till 137 miljarder under en runda i januari i år, vidare upp till befintliga 150 miljarder dollar efter senaste juli-rundan.

Enligt NYP tyder den planerade kapitalanskaffningen på att VD Elon Musk inte överväger en börsnotering av sin satellitbaserade bredbandstjänst Starlink inom närtid. Enligt uppgifter till Bloomberg News nyligen ska Spacex ha diskuterat en eventuell börsnotering av Starlink mot slutet av 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco