Spararna trycker på köpknappen i Evolution och Embracer

Privatspararna har passat på att köpa dippen i Evolution och Embracer, enligt sparekonomerna på Nordnet och Avanza,
Nicklas Andersson och Frida Bratt uppger att Evolution och Embracer lockade spararna att trycka på köpknappen i går.
Nicklas Andersson och Frida Bratt uppger att Evolution och Embracer lockade spararna att trycka på köpknappen i går. Foto: Avanza, TT och Nordnet.

När Evolution och Embracer tog stryk på börsen under onsdagen var det många sparare som valde att trycka på köpknappen. Åtminstone på Nordnets plattform. Aktierna var de mest handlade på Nordnet under gårdagen, skriver Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till en intervju med sparekonomen Frida Bratt.

Embracer var den mest nettoköpta aktien bland bankens kunder och Evolution kommer på andra plats.

”Det har varit tillväxtraketer som blev pandemivinnare. Sedan finns det andra ingredienser också där Embracers förvärvsstrategi varit premierad. Sedan gillar man vad vd:n gör och det blir nästan en form av idolisering, man följer VD:n helt enkelt”, säger Frida Bratt till Nyhetsbyrån Direkt.

Evolution och Embracer backade backade runt 5 respektive knappt 10 % på börsen i går.

Även på Avanza blev kunderna sugna på att köpa dippen i de båda bolagen i går, konstaterar bankens sparekonom Nicklas Andersson.

”Småspararfavoriterna Evolution och Embracer var gårdagens snackis MEN den mest nettoköpta aktien hos oss var faktiskt Tesla, följt av duon. Totalt 1283 nya ägare Evo och 1388 nya i Embracer. Tillsammans utgjorde de närmare 50% av avanzianernas nettoköp igår”, skriver Nicklas Andersson på Twitter.

Under gårdagen berättade Affärsvärlden hur många sparare på Avanza som endast äger Evolution eller Embracer i sin portfölj. Den artikeln kan du hitta genom att trycka här.

De båda sparekonomerna Frida Bratt och Nicklas Andersson är för övrigt två av fem finalister i Årets Sparprofil, som Affärsvärlden utser tillsammans med Lannebo Fonder. De andra kandidaterna är Daniel Aarenstrup, Sandra Bourbon och Karin Sjöblom. Här kan du läsa mer om tävlingen.