Sparekonomen: H&M på rätt väg

H&M:s Karl-Johan Persson har infriat förväntningarna, säger Nordnets Frida Bratt.

Under morgonen kom klädjätten H&M:s rapport för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Rapporten visar på ett vinstlyft på 25 procent, samt högre marginaler, minskade lager och ett lyft för onlineaffären.

För kvartalet redovisar klädkedjan en vinst före skatt på 5 011 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 62,6 miljarder kronor och rörelsemarginalen lyfte till 8 procent.

Nordnets sparekonom Frida Bratt tycker också att rapporten pekar på att H&M är på rätt väg.

“Karl-Johan Persson lyckas infria förväntningarna med den viktiga rörelsemarginalen, och det är ett positivt trendbrott som han nu i princip var tvungen att leverera”, skriver hon i en kommentar, men påpekar att frågan är om H&M någonsin kommer komma upp till en rörelsemarginal på 20 procent igen, då klädbranschen som helhet har förändrats i grunden.

“Rapporten visar ändå på att en negativ trend brutits. Varulagret minskar i förhållande till omsättningen, och det är också viktigt, även om många kanske gärna hade sett att det gick i snabbare takt. En annan positiv faktor i rapporten är onlineförsäljningen, som ökar med 25 procent i lokala valutor”, skriver hon.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här