Speljuvel kan lyfta mobilspelsbolaget

Affärsvärlden rekommenderar köp i ett mobilspelsbolag medan rådet för ett verkstadsbolag är neutral.

G5 har knappt påverkats av coronaviruset då flertalet anställda kan arbeta hemifrån. Mobilspelsbolagets framtid ser ljus ut där marknaden väntas växa med 10-15 procent årligen de kommande fem åren. Affärsvärlden ger rådet köp och framhåller särskilt spelet Jewels of Rome som hittills varit en succé, men betonar att investeringen är för den riskvillige.

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har i coronavirusspåren rasat på börsen och tuffa tider väntar. Tack vare bolagets eftermarknad väntas det dock klara sig väl.

Under 2019, redan innan coronaviruset slagit rot, har bolagets orderingång varit lägre än omsättningen vilket ifrågasätter hur utvecklingen för 2020 kommer att se ut.

”Det är mycket ovisst hur djup den stundande lågkonjunkturen blir. Det finns också gott om bolag med liknande förutsättningar som värderats ned klart mer än Epiroc”, lyder analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.