Spotlight vill noteras på egna marknadsplatsen

Småbolagsbörsen Spotlight Stock Market, som tidigare gick under namnet Aktietorget, planerar att notera sig på sin egna marknadsplats. 
Börsnotering

Detta är tänkt att ske i höst. Motivet för listningen är bland annat att öka varumärkeskännedomen. Det skriver Dagens industri.

Spotlight hyser idag över 170 noterade bolag. Verksamheten är redan lönsam med en vinst på drygt tio miljoner kronor på intäkter av drygt 120 miljoner kronor förra året. En av målsättningarna som noterat bolag blir att kunna ge ut hälften av nettoresultatet i utdelning.

Största ägare i Spotlight är finansmannen Staffan Persson, ägargruppen ledd av familjen Salén och ett 30-40 andra aktieägare, inklusive personal och några externa investerare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.