Starkt resultat för Electrolux

Men vitvarujätten spår förlust i Nordamerika.

Electrolux förväntar sig att kapacitetsbegränsningarna i bolagets nya USA-fabrik gradvis kommer att åtgärdas under första halvåret 2020, men att övergångskostnader kommer att påverka även under tredje kvartalet.

“Givet situationen kommer lägre volymer och högre kostnader att påverka resultatet för första kvartalet 2020 och innebära en förlust för affärsområdet Nordamerika”, skriver Electrolux vd Jonas Samuelsons i bokslutsrapporten.

Under fjärde kvartalet 2019 påverkades Electrolux affärsområde i Nordamerika kraftigt av konsolideringen av produktionen av kylskåp och frysar i USA till den nya fabriken i Anderson, vilket ledde till kapacitetsbegränsningar som påverkade försäljningsvolymerna negativt, samt höga tillverkningskostnader för att driva tre fabriker parallellt.

“Det är en komplex process att bygga upp helt nya, högautomatiska och storskaliga produktionsflöden med både toppkvalitet och hög produktionskapacitet. Jag är övertygad om att de åtgärder vi vidtar för att stärka vår konkurrenskraft i Nordamerika är de rätta”, skriver vd och understryker också att Electrolux är på rätt väg när det gäller att generera omkring 3,5 miljarder kronor i årliga kostnadsbesparingar med full effekt från 2024.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här