Stiftelsen Affärsvärlden delar ut 350 000 i stipendier

Stiftelsen Affärsvärlden delar i år ut totalt cirka 350 000 kronor i stipendier till ekonomijournalister och forskare inom ekonomijournalistik.

• Har du planer på att skriva en bok och behöver hjälp med finansiering? Stiftelsen Affärsvärlden kommer i år för första gången att dela ut en större summa pengar till någon eller några som vill skriva en bok i ämnet svenskt näringsliv.

• Funderar du på att gå en kurs eller utbildning? Söker du finansiering till forskning? Eller planerar du ett större journalistiskt projekt?

 Stiftelsen Affärsvärlden delar ut omkring 350 000 kronor årligen. Stipendierna riktar sig till yrkesverksamma ekonomijournalister och forskare inom ekonomijournalistik. Liksom förra året kommer Stiftelsen Affärsvärlden dela ut maximalt 200 000 kronor till den eller dem som vill skriva en bok med relevans för svenskt näringsliv och ekonomi. Vid ansökning om bidrag för bokprojekt ska det finnas en tydlig plan för när boken ska skrivas. Det är också en fördel att skicka med en kort synopsis. Boken kommer att ges ut tillsammans med bokförlaget Roos & Tegnér.

Även i andra projekt premieras ett tydligt syfte och en detaljerad plan. För att ge några exempel: vid ansökan bidrag till en utbildning bör ansökande ange exakt vilken kurs det rör sig om och vilket utbildningstillfälle det gäller, samt hur antagningsmöjligheterna ser ut. Är det ett reportageprojekt det gäller, ange när det ska vara klart var och var det ska publiceras.

Stiftelsen Affärsvärlden har inga fasta stipendiebelopp, men de beviljade summorna har historiskt tenderat att ligga på mellan 5 000 och 80 000 kronor. Det gäller även i år, med undantag för bokstipendiet.

Ansökningarna granskas av Stiftelsen Affärsvärldens stipendiekommitté, som består av ledamöter i stiftelsens styrelse och i bokprojekt även anställda på Roos & Tegnér AB. Eventuella frågor kring stipendierna mejlas till stiftelsen@affarsvarlden.se

I fjol beviljades sammanlagt 350 000 kronor till sju ansökningar. Bokstipendiet gick till Maria Widehed och Jenny Leyman för en reportagebok om entreprenörerna inom Social Impact Bonds. Andra områden som tilldelades pengar var bland annat studier av affärsmodell för betalande journalistik på nätet, influencerekonomin och utbildning inom finansanalys.

Sista ansökningsdag är 20 april. Besked lämnas senast 10 juni. Ansökan görs på https://www.affarsvarlden.se/info-om/stiftelsen/

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG