Stillfront tog in 1,2 miljarder i riktad nyemission

Spelutvecklaren Stillfront har genomfört sin riktade nyemission som tillför bolaget 1 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Stillfront tog in 1,2 miljarder i riktad nyemission - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg

Emissionen omfattade 1 588 441 nya aktier som såldes för teckningskursen 770 kronor.

Teckningspriset motsvarar en rabatt på 1,4 procent mot stängningskursen på 781 kronor på tisdagen, och en premie på 7,8 procent mot det volymviktade genomsnittliga aktiepriset de senaste tio handelsdagarna.

Aktierna såldes genom ett bookbuilding-förfarande lett av Nordea och Joh. Berenberg, Gossler & Co.

Köparna av aktierna var svenska och internationella institutionella investerare.

Efter registreringen kommer det totala antalet aktier i Stillfront att uppgå till 34 134 708. Utspädningseffekten från emissionen är cirka 4,6 procent.

Syftet med emissionen har varit att möjliggöra ytterligare finansiell styrka och flexibilitet åt Stillfront så att det snabbt kan agera vid potentiella framtida förvärvs- och tillväxtmöjligheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.