Stillfront ökar rörelseresultatet – aktien faller 16%

Gamingbolaget Stillfront redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Rörelsevinsten ökade. Marknaden svarar med att handla ner aktien rejält.
Stillfront ökar rörelseresultatet – aktien faller 16% - Jörgen Larsson, VD Stillfront
Jörgen Larsson, VD Stillfront

Omsättningen steg 36,3 procent till 1 787 miljoner kronor (1 311). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 772.

Ebitda-resultatet blev 660 miljoner kronor (499), väntat 666, med en ebitda-marginal på 36,9 procent (38,1).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 668 miljoner kronor (519), med en justerad ebitda-marginal på 37,4 procent (39,6).

Rörelseresultatet blev 250 miljoner kronor (243). Rörelsemarginalen var 14,0 procent (18,5).

Justerat rörelseresultat uppgick till 518 miljoner kronor (433), med en justerad rörelsemarginal på 29,0 procent (33,0).

Resultatet före skatt var 163 miljoner kronor (187). Resultatet efter skatt blev 83 miljoner kronor (129).

Resultat per aktie hamnade på 0,16 kronor (0,35).

”Givet de utmanande marknadsförutsättningarna är vi nöjda med vår tillväxt som är starkare än marknaden, vilket är ett resultat av framgångsrika evenemang och kampanjer i spelen, stark utveckling för våra strategispel samt bidrag från flera nya spellanseringar de senaste 12 månaderna”, säger Stillfronts VD Jörgen Larsson i en kommentar.

För det fjärde kvartalet förväntar sig Stilfront att man fortsätter växa organiskt. Dock kommer en svagare mobilspelsmarknad göra att man inte längre kan nå helårsguidningen om en organisk tillväxt i mitten av ett ensiffrigt positivt intervall.

Stiollfronts aktie handlas ner drygt 16% i den inledande handeln på Stockholmsbörsen under onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.