Laddar

Stockholmsbörsen kring nollan

Kurserna på Stockholmsbörsen handlas kring nollstrecket i tisdagsöppningen där indextunga bolag uppvisar blandat utfall. Sentimentet har förbättrats något med bidrag av att Kinas börsras besvaras med statliga interventioner.

SIX Generalindex var klockan 10.29
ned 0,1 procent till 500 medan OMXS30-index backade 0,1 procent till 1.579. Omsättningen var 2,3 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 3,2 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

I linje med Europabörserna
återhämtas viss styrka efter det kinesiska börsraset på måndagen. På tisdagen utlovade kinesiska centralbanken, PBOC, att stå fast vid sin penningpolitik och lät samtidigt meddela att centralbanken tillför 50 miljarder yuan i likviditet via omvända repor med sju dagars löptid.

På bolagsfronten handlas
verkstadsbolaget Sandvik ned 0,6 procent i spåren av att Exane BNP Paribas sänkt sin rekommendation till underperform, från tidigare neutral.

Exane BNP Paribas sänkte även
rekommendationen för SKF till neutral från tidigare outperform. SKF är ned 0,2 procent.

Bland övriga högt omsatta
storbolag handlas Atlas Copco ned 0,7 procent medan både Nordea och Volvo är upp 0,3 procent.

I biometrisektorn stiger
Fingerprint 0,6 procent och är även förmiddagens mest omsatta bolag. Tidigare lät bolaget bekräfta att dess touchsensor FPC1150 har integrerats i kinesiska Oneplus nya Android-smartphone Oneplus 2.

Sektorkollegan Precise Biometrics
är upp 5,7 procent med bidrag av att bolaget meddelat att deras produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch Mobile, genom samarbetet med Fingerprint Cards har integrerats i ytterligare en ny smartphone från en ej namngiven kinesisk tillverkare.

Bilprovningsbolaget Opus
Inspections dotterbolag kommer att tilldelas en koncession för att utforma, bygga och driva bilprovningsstationer i O’Higgins-regionen i Chile. Aktien är upp 1,2 procent.

Uppgångar sågs även hos PA
Resources som stiger med 9,8 procent. Tidigare meddelade oljebolaget att de har lämnat in en uppdaterad utbyggnadsplan för Zarat-fältet till de Tunisiska myndigheterna.

Sprint Biosciences aktievärde har
nästan dubblerats under dagen, +99 procent, efter att man tecknat ett avtal med Bayer Healthcare genom vilket bolaget kan få 190 miljoner euro.

Månadsstatistik över den svenska
detaljhandeln visade en uppgång med 3,8 procent på årsbasis i juni i fasta kalenderkorrigerade priser.

Enligt SIX News analytikerenkät
väntades en uppgång på 3,6 procent.

Investerarna riktar även blickarna
mot USA:s ekonomiska hälsa då det i dag släpps makrostatistik över landets detaljhandel, husprisindex, inköpschefsindex och konsumentförtroende.

Veckans höjdpunkt inträffar dock
på onsdag, i form av penningpolitiskt protokoll från centralbanken Federal Reserve. Där kommer investerarna att leta efter signaler om när en första räntehöjning kan komma att bli av.

Index                     

Senast

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

500    

-0,1    

+9,6

OMX Stockholm 30            

1579    

-0,1    

+7,8

SIX Return index             

934    

-0,1   

+13,1

SIX Sverige cykliskt 15      

436    

+0,0    

+9,5

SIX Sverige defensivt 15     

522    

-0,1   

+16,0

SIX Volatilitetsindex       

16,7    

-0,3    

+7,2

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.