Stockholmsbörsen: Öppning kring nollan väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagshandeln kring eller strax under nollstrecket.

Terminerna i både Europa och USA indikerar negativ handel där New York-börserna stängde negativt på måndagen efter förnyad oro för tillväxten i Kina, lägre oljepris och en starkare dollar.

Asien indikerar blandade utfall där det viktiga Nikkei-index backar medan Kina-börserna har rekylerat upp från gårdagen.

I tisdagsmorgonens nyhetsflöde har Mycronic fått order på ett ersättningssystem byggt på Prexision-plattformen, som normalt ligger i spannet 12-16 miljoner dollar. Systemet är beräknat att levereras under tredje kvartalet 2016.

Oasmia Pharmaceutical meddelade att de redovisar positiva resultat för Paclical i en jämförande studie med Abraxane.

Solenergibolaget Etrion meddelade att de kopplar upp den sista anläggningen vid solkraftsprojektet Mito i Japan till elnätet. Intäkter väntas komma att börja löpa från slutet av augusti 2015 efter tester.

Under dagen släpps delårsrapport från oljebolaget Blackpearl Resources.

I makroflödet väntas ytterligare indikationer på USA:s ekonomi senare i eftermiddag i form av industriorder i juni samt veckostatistik över detaljhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.