Laddar

Stockholmsbörsen: Positiv öppning väntas

Stockholmsbörsen väntas öppna uppåt på tisdagen med stöd av positiva Europaterminer. Kinabörserna fortsätter ned under morgonen, men det är inte fråga om något ras som under måndagen.

Tisdagsmorgonen bjuder på ett tunt nyhetsflöde.

Skogsbolaget UPM-Kymmene rapporterade högre försäljning och resultat än förväntat för andra kvartalet. Bolaget upprepade även förväntningarna om en förbättrad lönsamhet under helåret.

Olje- och gasbolaget PA Resources har lämnat in en uppdaterad utbyggnadsplan för Zarat-fältet till de Tunisiska myndigheterna.

Fingerprint Cards meddelar att Oneplus i dag annonserade sin Android smartphone Oneplus 2, i vilken Fingerprints touchsensor FPC1150 har integrerats.

Opus Inspections dotterbolag i Chile kommer att tilldelas en koncession för att utforma, bygga och driva bilprovningsstationer i O’Higgins-regionen.

Senare i dag släpps ny svensk månadsstatistik över detaljhandeln i juni.

Fokus ligger även på USA:s ekonomiska hälsa då landet i dag släpper statistik över detaljhandel, husprisindex, inköpschefsindex och konsumentförtroende.

Det är dock på onsdag som veckans höjdpunkt inträffar, i form av penningpolitiskt protokoll från centralbanken Federal Reserve. Där kommer investerarna att leta efter signaler om när en första räntehöjning kan komma att bli av.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.