Storägare säljer en miljon aktier i Sdiptech

Sdiptech meddelar att Ashkan Pouya i går sålde cirka 1 miljoner stamaktier av serie B i Sdiptech. Det motsvarar cirka 3 procent av antalet aktier och 2 procent av rösterna i bolaget.
Storägare säljer en miljon aktier i Sdiptech - pengar-700_binary_6962200.jpg
Försäljningen skedde genom ett så kallat accelererat ”book building”-förfarande till ett pris om 146 kronor per aktie. Senast betalt i går på börsen var 155 kronor, vilket innebär att affären skedde till en kursrabatt på 5,8 procent.

Efter placeringen äger Ashkan Pouya 1,0 miljon A-aktier och cirka 4,3 miljoner B-aktier i Sdiptech, motsvarande cirka 15 procent av det totala antalet aktier och 27 procent av de totala rösterna i bolaget.

”Mitt aktieinnehav i Sdiptech är fortfarande min enskilt största investering och jag ser fortsatt fram emot att vara Sdiptechs största ägare under lång tid framöver. Likviden från försäljningen av B-aktier kommer att användas till finansiella åtaganden utanför Sdiptech. Inga fler försäljningar finns i planerna. Jag är mycket glad att se den starka tro på Sdiptech som välrenommerade internationella och nordiska investerare har visat”, säger Ashkan Pouya i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.