Storägaren nobbar Bonniers bud på Readly

Det digitala mediebolaget Readlys storägare Zouk Capital vill inte sälja sina aktier till Bonnier News. Orsaken är inte bara det erbjudna priset.
Storägaren nobbar Bonniers bud på Readly - Board_member_Nathan_Medlock_crop
Nathan Medlock, partner i Zouk och styrelseledamot i Readly.

Ett skäl är att man vill se bolaget fortsätta verka oberoende med en bred ägarbas. Det uppger Nathan Medlock, partner i Zouk, i en intervju med Bloomberg News.

Enligt Medlock bedöms Readly gynnas mest som ett självständigt bolag utan ”otillbörligt inflytande”, syftandes på Bonniers starka ställning inom svenska och nordiska mediemarknaden.

Zouk Capital är med sina 4,3 procent den fjärde största ägaren i Readly.

Bonnier har senast höjt budet från 12 till 14,40 kronor per aktie, vilket också är dess slutliga bud. Det höjda erbjudandet har fått vissa storägare att svänga och acceptera priset under vissa villkor.

Readly noterades på börsen september 2020 till introduktionskursen 59 kronor per aktie. Aktien handlas senast till 13,75 kronor under fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets