Storägarna minskar i Vår Energi efter oljebolagets rusning

Fyra månader efter bolagets IPO minskar storägarna Eni International och Hitecvision sina innehav i Vår Energi. Detta efter att kursen ökat med 49% sedan noteringen.
Storägarna minskar i Vår Energi efter oljebolagets rusning - Goliat Nov-21.jpg.iSfUld3AMWATAA.EGlcJ7bayN
Norska Vår Energi utvinner olja och gas i Nordsjön och Barents hav.

De två största ägarna i det norska oljebolaget Vår Energi, Eni International och Hitecvision, har sålt aktier i bolaget till ett värde av 1,2 miljarder kr respektive 4 miljarder kr. För Hitecvision innebär detta en minskning med en sjättedel av det tidigare innehavet. Eni och Hitecvision äger nu 63% respektive 21% av aktierna, enligt Holdings.

Vår Energi startades 2018 som en merger av Hitecvisions bolag Point Resources och Eni Norge. I februari 2022 noterades bolaget på börsen, då handlades aktien för 27 NOK. Nionde juni såldes den av Eni och Hitecvision för 40,2 NOK, ett lyft på 49%.

Vår Energi verkar i Nordsjön och Barents hav. 25 maj och nionde juni bekräftade bolaget att olje- och gasfyndigheter upptäckts i Barents Hav.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.