Storbanken: Begränsad uppsida för amerikanska aktier – leta på andra ställen

Amerikanska aktier har begränsad uppsida framöver givet den makroekonomiska situationen och investerare gör bäst i att leta efter bättre möjligheter på andra håll.
Storbanken: Begränsad uppsida för amerikanska aktier – leta på andra ställen - goldman-sachs-700_binary_6955193.jpg

Det uppger Goldman Sachs Asset Management, GSAM, för CNBC.

Goldmans grundscenario är en mjuklandning och att USA undviker att gå in i recession. Men GSAM uppger att om det är något år som den amerikanska ekonomin ska gå in i recession så är det i år.

”Vi tycker att amerikanska aktier just nu är rättvist värderade, men det finns en begränsad uppsida vid dessa värderingar. De bättre möjligheterna kan finnas på andra marknader”, uppger GSAM.

Goldman ser till exempel Indien som en ”strategisk långsiktig tillväxthistoria”.

”Medan vi ser att många andra ekonomier börjar sakta in av både sekulära och cykliska skäl, ser vi i Indiens fall början på ett mycket betydande uppsving”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets