Storbritannien ändrar karantäntider

Karantäntiden sänks till tio dagar för britter som återvänder från Spanien med brasklappen att man ska ha testat negativt.
Storbritannien ändrar karantäntider - london-skyline-affarsvarlden-700_binary_6865390.png

Karantäntiden för personer som anländer från Spanien och andra zoner med hög smittorisk kommer sänkas till tio dagar under nya förhållanden, enligt medieuppgifter. Det rapporterar City A.M.

Den brittiska regeringen kommer introducera en ny policy senare under veckan som kommer innebära att personer som kommer från högrisk-zoner måste testas för corona åtta dagar efter att de anlänt till Storbritannien, enligt The Telegraph.

Om man testats negativt kommer man få komma ut ur karantän två dagar senare, det vill säga efter totalt tio dagar. Om man däremot testas positivt kommer man få sitta i karantän två veckor totalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets