Storskogen förvärvar kosmetikabolag som omsätter drygt 1,1 miljarder kronor

Förvärvskonglomeratet Storskogen förvärvar 96 procent av aktierna i Scandinavian Cosmetics Group, som är en aktör inom försäljning, marknadsföring och distribution av skönhetsprodukter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.
Storskogen förvärvar kosmetikabolag som omsätter drygt 1,1 miljarder kronor - MASCARA
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Ingen köpeskilling avslöjas men det framgår att SCG omsatte 1 145 miljoner kronor och hade ett ebita-resultat på 100 miljoner under 2021.

Storskogen äger sedan tidigare bolag verksamma inom distribution av hår- och skönhetsprodukter i Norge, Sverige och Schweiz. Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel inom vertikalen Distributörer.

”Vi är väldigt glada över att välkomna Scandinavian Cosmetics Group till Storskogen. SCG är en imponerande företagsgrupp som genom gedigen erfarenhet av distribution och marknadsföring av skönhetsprodukter i Norden har skapat en tydlig marknadsposition. Vi har en stark tro på att bolaget kommer fortsätta verka som en avgörande partner för både varumärkesägare och återförsäljare”, kommenterar Christer Hansson, vice VD och Affärsområdeschef Handel för Storskogen.

Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensverk.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco