Stort intresse för Porsches börsnotering

Porsche uppges ha samlat ihop stort intresse från investerare inför sin kommande börsnotering till en värdering av upp emot 85 miljarder dollar
Stort intresse för Porsches börsnotering - oliver-blume-porsche-900
Porsches VD Oliver Blume. Foto: Marcio Jose Sanchez/TT

Börsnoteringen kan bli en av Europas största hittills. Porsche söker efter investeringar som skulle värdera bolaget till mellan 60 och 85 miljarder dollar, och sägs ha säkrat åtaganden som överskrider de aktier som erbjuds i intervallet. Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till källor.

Biltillverkaren väntas under första veckan i september avisera avsikten för en notering på Frankfurtbörsen.

Enligt Bloombergs källor har Porsche fått intresseanmälningar från T Rowe Price och Qatar Investment Authority. Även privata miljardärer som Red Bulls grundare Dietrich Mateschitz och LVMH:s ordförande Bernard Arnault uppges vara intresserade av en investering i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.