Strateger varnar för att förlita sig på centralbankerna

Bankstrateger varnar för att förlita sig på centralbankernas expansiva penningpolitik att ge nytt stöd åt börskurserna, skriver Bloomberg News.
Strateger varnar för att förlita sig på centralbankerna - wall-street-trader-900
Foto: Mark Lennihan
Medan detta hjälpte marknaderna att börja återhämta sig från vårens botten har senaste månadens turbulens på de amerikanska börserna visat att detta inte längre fungerar.

Centralbankerna ”har redan använt de mest potenta verktygen”, sade Tai Hui, chefsstrateg för JP Morgan Asset Management i Asien.

Istället ligger hoppet nu till finanspolitiken och att kongressen godkänner ett nytt stimulanspaket. Detta blir särskilt viktigt att ha ”om vi får en ny virusvåg i vinter”, sade Tai.

Claudio Irigoyen, strateg på Bank of America, instämmer och säger att centralbankerna blir av föga hjälp de närmaste veckorna när presidentvalet närmar sig och marknadsvolatiliteten förmodligen ökar. På lång sikt har Fed däremot kraften att fortsatt påverka tillgångspriser, tillade Irigoyen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets