Studie: Stora bolag med kvinnligt ledarskap mer lönsamma

Brittiska storbolag med kvinnor i ledningen är i genomsnitt tio gånger mer lönsamma än de utan. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till konsultfirman The Pipeline.

Beräkningen i deras rapport baseras på börsindexet FTSE 350. Enligt konsultfirman skulle bolagen i detta index generera 195 miljarder pund ytterligare i vinst innan skatt om det fanns en större kvinnlig representation i bolagens styrelser.

I detta börsindex hade endast 13 kvinnliga vd:ar, medan en av sju bolag saknade kvinnlig representation i ledningsgruppen.

“Det finns ingen bra anledning till denna massiva underrepresentation”, säger den tidigare premiärministern Theresa May som uttalar sig i rapporten.

Det sker mot bakgrund av att utvecklingen uppges ha gått åt det motsatta hållet i landet. Lönegapet mellan män och kvinnor uppges ha ökat. The Pipeline lyfter fram att det finns fler män med namnet Peter än kvinnor som vd:ar i FTSE 100, som i sin tur täcker de 100 största brittiska bolagen.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här