Sundström kallar storägare till extrainsatt möte

Swedbanks ordförande Anders Sundström har kallat storägarna till ett möte på onsdagen. Detta för att mildra kritiken efter att vd Michael Wolf fått sparken, skriver Svenska Dagbladet.

”Vi är de sista som får reda på någonting. 36 timmar efter beskedet att styrelsen avsatte vd Michael Wolf, först då får vi chansen att ställa våra frågor,” säger en ”stor och uppenbart missnöjd aktieägare” till SvD Näringsliv.

Flera storägare uppger för tidningen att förtroendet för Sundström är i botten.

I den inbjudan till de stora aktieägarna som skickades ut igår eftermiddag anges att man då ska få en chans att träffa Wolfs efterträdare. Tills vidare kommer Birgitte Bonnesen ta över vd-rollen, men att hon inte är en långsiktig lösning bekräftar bilden av att beslutet att sparka Wolf var oplanerat och abrupt, skriver SvD.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco